გაიგეთ, როგორ მუშაობს ფრის აპარატი და როგორ იწვება საკვები?

თქვენ ყოველთვის შეგიძლიათ მოამზადოთ თქვენი საყვარელი შემწვარი საკვები ფრის აპარატით. ის გაძლევთ მეტ კონტროლს ცხელ ზეთთან მუშაობისას. ასევე შემწვარ საკვებს ხდის ხრაშუნას და გემრიელს. ეს უპირატესობები განპირობებულია იმით, თუ როგორ მუშაობს ფრის აპარატი. მაშ, როგორ მუშაობს ფრის აპარატი?

ფრის აპარატი ამზადებს საკვებს ეტაპობრივად. პირველ ფაზაში ზეთს აცხელებს მაღალ ტემპერატურაზე, სანამ მასში ჩაყრით საკვებს. შემდეგ, ცხელი ზეთი აორთქლებს საკვებში არსებულ ტენიანობას და ერთდროულად ამზადებს საკვებს. საკვები მზადდება, როდესაც მთელი წყალი აორთქლდება და ბუშტები ქრება.

მიუხედავად იმისა, რომ ასე მუშაობს ყველა ფრის აპარატი, შეიძლება იყოს მცირე განსხვავებები ღრმა ფრაის ტიპის მიხედვით.

როგორ მუშაობს ფრის აპარატი?

ღრმა შეწვა არის პროცესი, რომლის დროსაც საკვები მზადდება ცხელ ზეთში 325°F-დან 400°F-მდე ტემპერატურაზე.

ამ ტემპერატურაზე საკვები იხარშება და უვითარდება ხრაშუნა ექსტერიერი. ტექნიკურად, ამ პროცესის ოთხი ეტაპია.

გათბობა: როდესაც ჩართავთ აპარატს, კონტეინერში ზეთი იწყებს გაცხელებას. მას შემდეგ, რაც ზეთი მიაღწევს სწორ ტემპერატურას, შეგიძლიათ დაამატოთ საკვები კალათაში და მოათავსოთ ზეთში. სითბოს უეცარი ზემოქმედება დაუყოვნებლივ მოხარშავს საკვების გარე ზედაპირს. ამასობაში შიგთავსები ჯერ კიდევ მოუხარშავია. მკვეთრი გარე საფარი ხურავს ტენიანობას საკვების შიგნით.

ზედაპირის დუღილი: მეორე ფაზის დროს ზეთი ჯერ კიდევ ცხელია, რაც იწვევს დაუმუშავებელი საკვების შიგნით არსებული ტენის აორთქლებას. როდესაც წყალი აორთქლდება, ის ადუღებს საკვების შიგთავსს. ამ დროს საკვების ზედაპირზე ბუშტუკებს შეამჩნევთ. ისინი წარმოიქმნება, როდესაც აორთქლებული წყალი ეხება ცხელ ზეთს. ეს ბუშტები ხელს უშლის ზეთის შეღწევას საკვებში.

სითბოს შემცირება: საჭმლის მომზადების პროცესში წყალი ორთქლდება. ზედაპირზე არსებული ბუშტები ასევე დაიწყებენ გაქრობას.

ბუშტების გაქრობა: როდესაც ბუშტები ქრება, ეს ნიშნავს, რომ საკვებში მთელი ტენიანობა აორთქლდა და ის სწორად არის შემქვარი. ახლა თქვენ უნდა ამოიღოთ საკვები აპარატიდან. თუ მას კიდევ დიდხანს დატოვებთ, ის დაიწყებს ზეთის შეწოვას, რადგან ბუშტების ფარი აღარ არის.

პოპულარული მოდელები