საჭრელები და სახეხები, რომელიც დაგეხმარებათ ბოსტნეულისა და მარცვლეულის დამუშავებაში

თუ თქვენ სამზარეულოში ხორცის დასამუშავებელი ჩოფერი მოგეპოვებათ და გაინტერესებთ, შეძლებს თუ არა ის თქვენი ბოსტნეულისა და მარცვლეულის დაქუცმაცებას , პასუხი არის დიახ, რა თქმა უნდა.

ხორცის დასამუშავებელი ჩოფერები არის ფოლადის მანქანა, რომელიც ზომაში საკმაოდ დიდია და სამზარეულოში მისი შენახვა, არც ისე მარტივი საქმეა. მითუმეტეს, თუ გავითვალისწინებთ, რომ მისი დაშლა და დასუფთავება დიდ დროსა და ძალისხმევას მოითხოვს, ჩვენ გირჩევთ, შეიძინოთ მცირე ზომის საჭრელები და სახეხები, რომელიც სხვადასხვა ბოსტნეულის დაქუცმაცებაში, იქნება ეს ხახვი, პომიდორი, ნიორი თუ სხვა, პროფესიონალების მიერ არიან რეკომენდირებულები.

დაქუცმაცება, დაჭრა, გახეხვა არის სხვადასხვა პროდუქტის დამუშავების პროცესი, რომელიც მიიღება საჭრელი ან სახეხი პირების მეშვეობით.

როდესაც სახეხი დანა, პირი ან ბორბალი ბრუნავს, ის ჭრის ან ხეხავს პროდუქტებს ნაწილებად, ხოლო ამ პროცესში ჩვენ ვიღებთ სასურველ ზომებად დაქუცმაცებულ მასალას. ზემოთ აღნიშნული პირები, დანები ან ბორბლები შეგიძლიათ ცვალოთ იმის შესაბამისად, რა ზომის და კონსისტენციის მასის მიღება გსურთ.

გაინტერესებთ, რომელი ბოსტნეულისა და მარცვლეულის დაჭრა, გახეხვა ან დაქუცმაცება შეგიძლიათ სახლის პირობებში? მაშინ ეს ბლოგი თქვენთვისაა

ჩვენ აღმოვაჩინეთ, რომ საჭრელ/სახეხი მანქანების უმეტესობას აქვს ფუნქცია მარცვლეული დააქუცმაცოს ფქვილის კონსისტენციამდე. რა შეიძლება იყოს იმაზე სასიხარულო, რომ თქვენ საკუთარი ხელით შექმნით ორგანულ პროდუქტს, ზედმეტი დანამატების გარეშე. 

ფქვილის დაფქვას ბევრი სარგებელი მოაქვს. მაღაზიების უმრავლესობა, სადაც თქვენ იძენთ  სხვადასხვა მარცვლეულის ფქვილს, თავად აკეთებენ გადამუშავებას, მაგრამ მზად უნდა იყოთ კიდეც, რომ ფასები შეიძლება მაღალი იყოს.

ამიტომ,  ჩვენ მოგიმზადეთ მცირე სია, რომლის გადამუშავებაც თქვენ თავადაც შეგიძლიათ სახლის პირობებში უმარტივესად. პირობას გაძლევთ, პროცესი სახალისოა :

  1. ბოსტნეული - პომიდორი, ბულგარული წიწაკა, ხახვი, ნიორი, სტაფილო, ჭარხალი
  2. მარცვლეული : ამარანტი, ქერი, წიწიბურა, სიმინდი, სელი, ლობიო, ხორბალი, ფეტვი, შვრია, ბრინჯი, ჭვავი, ხორბალი

პოპულარული მოდელები