დანის სალესი-პროფესიონალი მზარეულებისთვის

დანის სალესი, ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ხელსაწყოა. დახვეწილი ფოლადი, რომელსაც ხანდახან მოიხსენიებენ, როგორც სათლელი ჯოხი, არის ფოლადით, კერამიკით ან ალმასით დაფარული ფოლადის ღერო, რომელიც გამოიყენება დაბურული პირების კიდეების სიმკვეთრის აღსადგენად.

სამი ყველაზე გავრცელებული მასალა, რომლიდანაც მზადდება სალესები, არის ნოვაკულიტი, ალუმინის ოქსიდი და სილიციუმის კარბიდი.

ეს ხელსაწყოები ზოგადად იყოფა ორ ძირითად კატეგორიად: ელექტრო და ხელის სალესი. 

ელექტრო სალესი უფრო ადვილი გამოსაყენებელია, მაგრამ ხშირად იმაზე მეტ ლითონს აცილებს, ვიდრე საჭიროა და მაინც ვერ გაულესავს პირებს ისე, როგორც ხელის სალესთ. თუმცა საჭიროა მისი სწორად ხმარების სწავლა, რათა არ დაიზიანოთ ხელი და არ გააფუჭოთ დანა.

 

ელექტრო სალესი:

ბევრი ელექტრული სალესი იყენებს 2 ან 3 საფეხურიან პროცესს დანის პირის კიდეების შესაქმნელად, სიმკვეთრისთვის და დახვეწისთვის. პირველი საფეხური იყენებს მსხვილ ღორღს, ბლაგვი პირების გასალესად, ხოლო ბოლო საფეხური იყენებს წვრილ ღორღს ბასრი პირების დასამუშავებლად.

ჩართვისას, სალესი დატრიალდება რომელიც, როდესაც დანა გაივლება ჭრილებში, ამახვილებს მის პირებს სასურველ სიმკვეთრემდე. ელექტრო სათლელების უმეტესობას აქვს სახელმძღვანელო, რომელიც საშუალებას აძლევს მომხმარებელს მიიღოს სრულყოფილი კუთხე, რაც მათ პოპულარულს ხდის, რადგან ისინი მნიშვნელოვნად ამარტივებს დანების სიმკვეთრის.

 

ხელის სალესები:

ელექტრული სალესების მსგავსად, ხელის დანის სალესი ამარტივებს სიმკვეთრის პროცესს, თუმცა ისინი ზოგადად შემოიფარგლება იმით, რომ მხოლოდ გვერდები გაილესება.

ერთი უპირატესობა ხელის სათლელებს არის მათი პორტაბელურია. მათი მცირე ზომა და მექანიკური მუშაობის მეთოდი, შესანიშნავ გაჯეტად აქცევს კულინარიის პროფესიონალებისთვის, რომლებიც ხშირად მოგზაურობენ.

 

პოპულარული მოდელები